Eerste bezoek als nieuwe patiënt

Wanneer u besluit patiënt bij tandartsenpraktijk Peerdeman te worden, vragen wij u en eventuele andere familieleden, zichzelf online aan te melden. Nadat u zich heeft ingeschreven zal u door ons benaderd worden voor het plannen van een intake afspraak.

Doel

Het doel van de intake afspraak is het begin van een vertrouwensband tussen u en uw tandarts en daarbij uw wensen, eventuele problemen op tandheelkundig gebied en uw actuele gebitssituatie in kaart te brengen en, indien nodig, een behandelplan op te stellen.

Intake

Een intake verloopt als volgt:
als eerste wordt u gevraagd een medische anamneselijst in te vullen als u dat nog niet heeft gedaan. Deze lijst bevat vragen over uw algehele gezondheid. De tandarts zal deze lijst samen met u doornemen. Vervolgens wordt, indien nodig, een OPT (een grote overzichtsfoto) gemaakt waarop alle tanden, wortels, de kaak en de kaakgewrichten staan, welke met de tandarts zal worden besproken.

Er zal tijdens het eerste bezoek worden gevraagd naar uw wensen, klachten en uw eigen indruk van uw gebit. Ook uw tandheelkundige voorgeschiedenis komt aan bod.

Na het mondonderzoek zullen twee digitale röntgenfoto’s worden gemaakt van de linker- en rechterkant van uw tandboog, de zogenaamde bitewing foto’s.
Indien u foto’s van uw oude tandarts mee heeft, of naar ons heeft laten opsturen, die minder dan twee a drie jaar oud zijn, kunnen deze door ons ook gebruikt worden.

Op grond van alle verzamelde gegevens stelt de tandarts een diagnose en maakt met u, indien nodig, een behandelplan. Als het behandelplan uitgebreid is, wordt er soms een nieuwe afspraak gemaakt om dit met u te bespreken en eventuele andere opties door te nemen.
Desgewenst kan er direct een kostenbegroting worden meegegeven of worden toegestuurd.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat de kosten van een eerste bezoek inclusief röntgenfoto’s varieert tussen de € 70,00 en € 140,00 per persoon. Doorgaans worden de codes gedeclareerd tijdens de intake afspraak vergoed door uw verzekering als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, maar wij raden u altijd aan dit eerst te controleren bij uw zorgverzekeraar.

De codes die wij u voor een eerste bezoek in rekening brengen zijn: C28 verlaagd naar € 40,00, 2x X10 en eventueel X21. Iedere verzekering heeft weer haar eigen voorwaarden en vergoedingssystemen.

Gemiddeld worden om de 2 a 3 jaar nieuwe bitewing foto’s gemaakt, om zo de conditie van uw gebit optimaal in de gaten te kunnen houden.